İlk deneme 1940’lı yıllara uzanan yamaç paraşütü günümüze kadar pek çok değişiklik göstermiş, uçuş süresi ve güvenliğini artırıcı yapısal gelişme kat etmiştir. İlk yamaç paraşütü, serbest atlayış paraşütüne benzemekteydi. Zamanla değişiklik göstererek basınca dayanıklı olma özelliği yerine yüksek kaldırma gücüne sahip aerofil yapıya dönüşmüştür.
Ülkemizde yamaç paraşütü sporu 1990 başlarında Babadağ’ın yabancı pilotlar tarafından keşfedilmesi ile tanınmış, ilk olarak üniversite kulüplerinde aktif olarak başlamıştır. Bilinen en ekonomik hava aracı olması ve doğa sporları ile iç içe olması, bugün geniş bir kitle tarafından sevilerek yapılmasını sağlamıştır.
Temelde özel bir yetenek ve aşırı güç gerektirmeyen yamaç paraşütü sporu, standart bir eğitim sonrasında kullanımı oldukça kolay ve zevklidir. THK, üniversite kulüpleri tarafından yamaç paraşütü eğitimleri düzenlenmektedir.
Yamaç paraşütü, diğer hava araçlarıyla kıyaslandığı zaman öğrenmesi ve kullanılması oldukça kolaydır. Belli sağlık koşulları içinde hemen herkes yapabilir. Bunun için ülkemizde başvurabileceğiniz en önemli kuruluş Türk Hava Kurumu’dur. Belirli alanlarda bilir kişiler tarafından yapılan tur programları gezi rehberleri sayesinde yabancı turistlerinde rahatça anlayabilmesi için ingilizce tercüme, arapça tercüme, rusça tercüme yapabilen rehberlerinde olmasından dolayı Türkiye’nin her yerine düzenlenebilir. Özellikle son dönemlerde popüler olan yamaç paraşütü yada tekne turları oldukça popüler.
Özellikle 25Kekova Tekne Turu oldukça revaçta gizli cennetlerde unutulmaz tatiller yapmak herkesin isteği Ancak profesyonel kişiler ile bunun tadına varmak daha anlamlı olacak anı olarak kalacak…